04-07-14

Afscheid van juf Armance

Wij namen vrijdag afscheid van juf Armance Plenter, juf van groep 1 en 2. Na 39 jaar werkzaam te zijn geweest op De Vogelaar, was het tijd voor haar om te gaan genieten van haar pensioen.

Juf Armance, inmiddels 62 jaar, kwam op De Vogelaar nadat ze één jaar op de huishoudschool in Zwolle had gewerkt. In Genemuiden beviel het haar zo goed dat ze tot aan haar pensioen is gebleven. In al die jaren heeft ze zeker 600 leerlingen voorbij zien komen. Ze had de laatste tijd zelfs al kinderen van oud-leerlingen in de klas. “Heel bijzonder 39 jaar in het onderwijs. Dit hoor je niet veel meer.”

De eerste jaren stond juf Armance voor groep 3, 4. In de tijd dat er veel asielzoekerskinderen op De Vogelaar kwamen, hield zij zich fulltime bezig met taallessen aan deze kinderen. Dit deed ze met veel enthousiasme. De laatste jaren stond ze voor groep 1 en 2.

Vrijdag was haar laatste schooldag. Ze werd ’s morgens opgehaald uit haar woonplaats Zwolle. Hans Schemkes, directeur van De Vogelaar, haalde haar op met de auto. Anita van Veen, allround medewerkster op school, reed mee en verzorgde een ontbijtje op de achterbank. Armance was zeer verrast en genoot van de lekkere broodjes met koffie en jus d’orange.

Bij aankomst op het kleuterplein van de school, werd ze verwelkomt door kinderen en ouders. Ze mocht eerst haar cadeau van de collega’s onthullen. Een naambord voor het kleuterplein. Het plein heet vanaf nu “Het Armance Plenter-plein”. Hierna liep ze , met confetti in haar haren,aan de arm van collega Hans onder de ballonnenboog door, over de rode loper, richting de kinderen van ‘haar’ klas. De kinderen zongen enthousiast een speciaal aangeleerd liedje voor hun juf. (1,2,3,4,5,6,7 waar is juf Armance gebleven? Ze is niet hier, ze is niet daar, zij is met het werken klaar! Met het werken klaar, met het werken klaar, Bedankt voor alle jaren op de Vogelaar!!)

Daarna werd er binnen verder gefeest.

De collega’s vinden het jammer dat ze weggaat. “Armance is ontzettend lief en inlevend in de kinderen. Ze is erg collegiaal en heeft veel humor. We gaan haar missen.” Foto's>>

23-05-14

Schoolfeest 2014

Afgelopen vrijdag 23 mei 2014 was het weer zover! Het jaarlijkse schoolfeest van OBS De Vogelaar!

Op het schoolplein waren vele activiteiten te doen rondom het thema “Pipo de Clown en Mama Lou”, wat ook het thema was van de optochtwagen van de Koningsdag.

Nadat de kinderen van de groepen hun bijdrage hadden geleverd aan het schoolfeest door het doen van een stukje rondom het circusthema, konden zij allemaal verscheidene spelletjes doen. Zo was er een bungy run, een waarzegster die de toekomst kon voorspellen, konden kinderen paard rijden of meerijden met een motor met zijspan en nog veel meer leuke dingen om te doen. En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, dat geserveerd was op het buitenterras. Het weer heeft gelukkig enorm meegeholpen om het schoolfeest ook dit jaar weer een waar succes te laten  worden.

Aan het einde van het schoolfeest werd er een grote verloting gehouden, waarbij werkelijk prachtige prijzen te winnen vielen welke beschikbaar gesteld zijn door onze sponsoren, waarvoor hartelijk dank!

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting van het Kind (www.stichtingvanhetkind.nl)

Wij willen iedereen bedanken die het schoolfeest wederom tot een succes heeft gemaakt!

Foto’s>>

25-04-14

Koninginsdag 2014: de Kangadans

Op 25 april vierden wij voor het eerst Koningsdag op OBS De Vogelaar.

Dit hebben gedaan door met de Nationale “Kangadans” mee te doen. Bewonder hier het resultaat.

09-04-14

Schoolvoetbal 2014

Het schoolvoetbal is weer begonnen!

Hierbij enkele foto’s. >> Foto’s

19-12-13

Kerstfeest 2013

Traditiegetrouw werd ook op OBS De Vogelaar het Kerstfeest gezamenlijk en gezellig gevierd.  Alles was erg goed verzorgd en wat zag het er buiten schitterend uit.

Na een samenzang op het schoolplein, waarbij Nick Bosman (groep 5) meedeed met de andere blazers, gingen de kinderen naar binnen voor een diner met allemaal lekker eten en heerlijke hapjes

Na het diner konden de kinderen “uitbuiken” bij een leuke kerstmusical van groep 7/8 met prachtig geschminkte kinderen.

Een echte Kerstman ging daarna nog met cadeautjes van de Vrienden van de Vogelaar de klassen rond, waarna het tijd was om naar het gezelligste schoolplein van Genemuiden te gaan, waar de ouders/verzorgers de kinderen op stonden te wachten onder het genot van chocomelk of glühwein.

We willen iedereen bedanken die op de een of andere manier betrokken is geweest bij het Kerstfeest. Hartelijk dank! Foto’s>>

05-12-13

Sinterklaas 2013

Sinterklaas kwam dit jaar aan met een prachtige bus, helemaal versierd met cupcakes. De pieten wilden eventjes geen pepernoten meer bakken, maar wel cupcakes! Ze wisten alleen niet hoe dat moest.....gelukkig konden de kinderen helpen door tekeningen te maken en recepten te schrijven.  Afgelopen dinsdag kreeg iedereen dan ook een lekkere cupcake.  Eh.....nee, niet in de schoen.....

Nadat Sinterklaas welkom was geheten, ging hij met zijn pieten naar groep 1 en 2. Daarna was groep 3 en 4 aan de beurt. Wij deden dit jaar spelletjes in de groep, samen met de pieten. De klas was verdeeld in drie groepen en elke groep had een piet als leider. Piet moest steeds samen met de kinderen opdrachten uitvoeren.

Een groot succes! Het was heel spannend, want alle drie de groepen waren goed!

Aan het eind kreeg iedereen een prachtig naambordje van de Sint en een mooi leesboek. Een geslaagd feest!  >> Foto’s

P.S. Er volgen nog meer foto’s!

16-10-13

Kijk en Doe Avond

Op woensdag 16 oktober 2013 werd de jaarlijkse Kijk en Doe Avond gehouden. Ouders kwamen kijken wat hun kinderen de laatste tijd allemaal gemaakt en gedaan hadden op school. Ook deden sommige kinderen “proefjes” en natuurlijk werd er samen geknutseld. Al met al een geslaagde avond. Foto’s >>

23-08-13